روزنامه جمهوری اسلامی سه‌شنبه ۱۴ شهریور ۹۶
مردم وکشاورزان حق دارند بطورشفاف همه چیز را درباره تراریخته‌ها بدانند

محصولات دستکاری شده ژنتیکی کشاورزی "تراریخته"در بوته نقد بخش (3)
مردم وکشاورزان حق دارند بطورشفاف همه چیز را درباره تراریخته‌ها بدانند 

اشاره:
" محصولات دستکاری شده ژنتیک یا تراریخته، چندین سال است وارد سفره غذایی مردم ایران شده است بدون آن که مردم و مصرف کنندگان از ان مطلع باشند. علیرغم اینکه عده‌ای موافق تولید این گونه محصولات هستند، امااستفاده از گیاهان تراریخته منتقدینی نیز دارد.از آن جایی که ساختار ژنتیکی گیاهان تراریخته از طریق مهندسی ژنتیک تغییر می‌یابد و این تغییر معمولا در جهت بهبود مقاومت گیاه به برخی آفات یا بیماری‌های گیاهی صورت می‌گیرد این نگرانی وجود دارد که این گیاهان سرطانزا هستند و باعث مقاومت بدن نسبت به داروها می‌شوند. اهمیت این موضوع زمانی روشن‌تر می‌شود که بدانیم محصولات تراریخته طیف وسیعی از مواد غذایی مانند انواع میوه‌ها و سبزیجات، گوشت‌ها، حبوبات، غلات، لبنیات و... را شامل می‌شوند.
محصولات تراریخته حاصل فناوری مهندسی ژنتیک یا دستکاری ژنی بعنوان یکی از شاخه‌های زیست فناوری می‌باشد و امروزه از فناوری‌های نوین بسیار مهم و موثر در تولید دارو، واکسن، محصولات غذایی و غیره محسوب می‌شود، که البته ویژگی‌های هر حوزه بسیار متفاوت است. خصوصا در رابطه با تولید محصولات کشاورزی و غذا با منابع تراریخته، با توجه به تاثیرات متعدد و گسترده‌ای که این دستکاری‌ها می‌تواند ایجاد کند. گروه‌هایی به جهت سرپوشی بر مخاطرات احتمالی این فناوری آن را معادل با اصلاح نباتات می‌دانند که در واقع حقیقت این نیست، زیرا محصولات اصلاح نباتات کلاسیک با توجه به استفاده از فرایند‌های مقبول و منطقی ایمن و سالم می‌باشند و تاکنون حساسیتی از طرف مجامع علمی و محققین بر آنها وجود نداشته است، در صورتی که محصولات حاصل از مهندسی ژنتیک با توجه به اثرات سوء شناخته شده و ناشناخته‌ آتی آنها از سوی برخی مجامع علمی مورد نقد واقع شده است.
مدتی است بحث و گفتگو درباره خطرات محصولات کشاورزی دستکاری شده ژنتیکی معروف به تراریخته یا GMO در کشور به شدت اوج گرفته است. برخی عمدا تلاش دارند افرادی که این نقد و بررسی و گفتگو‌ها را انجام می‌دهند را به دو گروه موافق و مخالف تقسیم بندی کنند و مخالفان را نیز با واژگانی چون فناوری هراس و فناوری ستیز، بیسواد، بی‌اطلاع و سایر هجمه‌های روانی از میدان خارج کنند ونیزمدعی‌اند فقط باید موافقت شود و با ادعاهای عجیب و غریب و بزرگنمایی حتی مدعی هستند این محصولات از محصولات فعلی کشاورزی موجود در بازار نیز سالم‌تر می‌باشند و از آن عجیب‌تر ادعا دارند از محصولات ارگانیک هم سالم‌تر یا معادل آنها هستند!!؟ وبا شگفتی کامل در تفسیر بند 8 سیاست‌های ابلاغی مقام معظم رهبری در مورد محیط زیست که فرموده اند: «محصولات کشاورزی باید سالم و ارگانیک باشد» با کمال تعجب می‌گویند: سالم یعنی همان تراریخته!؟
حال برای اینکه این موضوع وسوء تفاهم و یا در واقع سوء برداشت اشتباهی که دربین گروه‌های متخصصین، محققین و دانشجویان زیست فناوری پیش آمده که تصور می‌کنند نقد کردن محصولات تراریخته یعنی مخالفت با زیست فناوری بدرستی روشن و بر طرف شود در ادامه گفتگوهای دو بخش گذشته، مصاحبه دیگری را با دکتر علی کرمی متخصص بیوتکنولوژی پزشکی و فوق تخصص مهندسی ژنتیک و استاد دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله(عج) انجام دادیم که مشروح آن ذیلا از نظرتان می‌گذرد:
- به طور کلی افرادی را که در خصوص استفاده از محصولات تراریخته صاحب نظرهستند را به چند دسته می‌توان تقسیم کرد؟
ما قبلا توضیح دادیم که در این مورد افراد را می‌توان به 4 گروه تقسیم کرد نه دو گروه موافق و مخالف. که برخی دوست دارند مرتب تاکید کنند و همه را در این دو گروه وارد و سعی کنند مخالفین را حذف نمایند تا فقط موافقین بمانند آنوقت گویا خیالشان راحت خواهد شد.حال میتوان گفت این گروهها شامل:
گروه اول: موافقین صد درصد، که این محصولات را کاملا سالم و بی‌خطر دانسته و هیچ مخالفتی را بر نمی‌تابند و به شدت به دنبال توسعه واردات و کشت این محصولت در کشور هستند و منافع کلانی هم دارند.
گروه دوم: مخالفین صد درصد، که این محصولات را غیر طبیعی و ناسالم و پرخطر می‌دانند و هیچ مخالفتی را برنمی تابند، این گروه‌ها شامل گروه‌های محیط زیستی، برخی گروه‌های مدافع طب سنتی و مشابه هستند.
گروه سوم: منتقدین، معتقدند محصولات تراریخته حاصل علوم و فناوری‌های نوین زیستی و مهندسی ژنتیک هستند. همه علوم و فناوری‌های زیستی به ذاته خوب و مفید هستند ولی اینکه از آن چگونه استفاده شود برای سعادت مردم یا بیمار کردن مردم اینجاست که ما نقد می‌کنیم که دانش اندک خطرناک است و در تراریخته هم همینطور است و در صورت رعایت موازین علمی، ارزیابی و آزمایشات دراز مدت ایمنی بر اساس قوانین و دستور العمل‌های موجود و تایید توسط مراجع ذیصلاح می‌توانند به صورت کشت و تولید و هم واردات پس از برچسب زنی و اطلاع مردم از آنها مصرف شوند و در غیر این صورت هم تولید هم واردات وهم مصرف آن باید تا رفع ابهامات ایمنی آن برای انسان، دام و محیط زیست و منابع طبیعی تحت قوانین شدید احتیاطی قرار گرفته و حتی تعلیق شود.
گروه چهارم: افرادی که هیچ اطلاعاتی درباره این محصولات ندارند و یا اطلاعات آنان انقدر کم است که قادر به اظهار نظر دقیق نیستند.بنابراین بحث و گفتگو درباره ایمنی محصولات تراریخته که در کشور ما مدتی است در رسانه‌ها و مجالس و بین مردم شروع شده و در جهان تشکل‌های بسیاری بطور گسترده به آن می‌پردازند و مردم اطلاعات بسیاری دارند به نحوی که تظاهرات گسترده‌ای در جهان در موافقت یا مخالفت علیه این محصولات وجود دارد ولی چون مردم و حتی مدیران و متخصصین ما در ایران هنوز در این مورد اطلاعات مناسب و اگاهی لازم را ندارند و آن هم به دلیل فقدان اطلاع رسانی گسترده از رسانه ملی در سالهای گذشته بوده بنابراین تشکل‌های مردم نهاد گسترده‌ای در حال تشکیل و فعالیت هستند.
-آیا ممکن است دراین خصوص برداشت اشتباه و یا نقد غیر علمی صورت گرفته باشد؟
باید گفت یک سوء تفاهم و یا برداشت اشتباه در بین متخصصین و دانش آموختگان رشته زیست فناوری (بیوتکنولوژی) مشاهده می‌شود که سبب شده شاهد بحث‌های جدلی و مشاجرات جای بحث‌های منطقی و علمی جهت رفع ابهامات را بگیرد و آن اشتباه این است که تصور می‌کنند نقد و گرفتن ایراد علمی به محصولات تراریخته یعنی مخالفت با علم و فناوری بیوتکنولوژی؟ به همین دلیل با ادبیات فناوری ستیز، فناوری هراس، ضد علم و مانع توسعه علمی و.... اینها سعی دارند اولا همه منتقدین را جزو گروه مخالف قرار دهند و سپس با آنان برخورد حذفی کنند؟ بنده معتقدم این سوء برداشت در بسیاری از متخصصین، دانشجویان و محققین سهوی است ولی در تعداد محدودی عمدی. اما توضیحی که در خصوص این سوء برداشت‌ها می‌توان داد این است که زیست فناوری یا بیوتکنولوژی، علم و فناوری است که سابقه‌ای طولانی دارد و کاربرد‌های آن، چنان گسترده و سودمند است که جزو چند علم و فناوری برتر و راهبردی جهان قرار گرفته و تمام کشورهای جهان در حال تلاش برای توسعه کاربردهای آن هستند.
- زیست فناوری یا بیوتکنولوژی به زبان عامه وساده به چه معناست؟
فناوری زیستی، زیست فناوری یا بیوتکنولوژی به زبان ساده عبارت از استفاده از دانش زیستی، موجودات زنده و فرایندها زیستی در تولید محصولات و یا ارائه خدمات و رفع مشکلات بشر در حوزه‌های مختلف است. بطور کلی در 100 ساله گذشته کشفیات گسترده در حوزه زیستی منجر به درک تازه‌ای از توانمندی‌های موجودات و فرایند‌های زیستی جهت رفع نیازهای اساسی انسان و زیست کره در حوزه‌های غذا، سلامت، صنایع، انرژی و محیط زیست و حتی حوزه دفاعی و امنیتی شده است.
بنابراین با توجه به اینکه کاربرد‌ها و تاثیرات بیوتکنولوژی در حل معضلات بشر آنقدر گسترده است که محدود کردن آن به بحث تراریخته یا نشان از بی‌توجهی و بی‌دقتی است یا عمد و لجاجت.
- بیوتکنولوژی در حوزه بهداشت و درمان چه کاربردهایی دارد؟
بیوتکنولوژی در حوزه بهداشت و درمان خود یک دنیا مطلب است که در پنج حوزه کلان خدمات بسیاری را به بشر ارائه می‌دهد:
 - حوزه تحقیقات: یعنی کشف مجهولات و سئوالات مرتبط با سلامت انسان، عوامل بیماری زا، علل مولکولی و ژنتیکی و فرایند‌های پیچیده زیستی در بیماری و سلامت، در واقع پاسخ نوین به سئوالات کهن که بدیهی است کشف هر مجهولی در این مورد می‌تواند منجر به کشف راههای پیشگیری، تشخیص و درمان شود.
- پیشگیری: بشر در حال توجه بیشتر به روش‌های پیشگیری است چون سبب کاهش بیماری، هزینه‌های درمان و سلامت جامعه می‌شود. کشف، توسعه و تولید انواع واکسن‌های نوین توسط زیست فناوری و مواد زیستی سبب تقویت سیستم ایمنی و پیشگیری از ابتلا به بیماری‌ها می‌گردد.
- تشخیص: بیوتکنولوژی با بهره گیری از علوم مختلف روز بروز در حال توسعه و افزایش سرعت و دقت در تشخیص بیماری هاست که بدیهی است هرچه تشخیص زود‌تر و دقیق‌تر صورت گیرد درمان بهتر انجام می‌شود.
- درمان: آخرین حلقه کاربرد‌های گسترده بیوتکنولوژی در توسعه درمان‌های نوین، داروهای نوین و روش‌های نوین درمانی بیماری‌های سخت و لاعلاج است که شامل تولید انوع داروهای نوترکیب، آنتی بادی‌های اختصاصی انسانی، ژن درمانی، سلول درمانی، ایمنی درمانی، واکسن درمانی تا شبیه سازی درمانی و.... می‌باشد.
- نقش و تاثیربیوتکنولوژی درعرصه‌های صنایع،محیط زیست، کشاورزی، دامپروری و... به چه صورتی می‌باشد؟
بیوتکنولوژی در عرصه صنایع انقدر گسترده است که صدها جلد کتاب در این مورد نوشته شده، از استخراج معادن و فلزات ارزشمند، تا صنایع شوینده و پاک کننده، نساجی، چرم، رنگرزی، صنایع پتروشیمی و نفت، انرژی‌های نو زیستی، صنایع دفاعی و.... گسترش پیدا کرده و بشر در حال کشف مزایای صنایع زیستی بر صنایع شیمیایی است.
در حوزه محیط زیست نیز فناوری زیستی با بهره گیری از توان موجودات و فرایند‌های زیستی برای ایجاد تعادل در محیط زیست، رفع آلودگی‌ها و حفظ اکو سیستم توانمندی‌های گسترده‌ای دارد.
کاربردهای بیوتکنولوژی درعرصه کشاورزی، دامپروری، شیلات و غذا خود به اندازه جهانی گسترده است. همان کاربردهایی که در حوزه بهداشت و درمان انسان گفته شد برای دام‌ها هم هست. در حوزه‌های مختلف تشخیص آفات گیاهی و کشاورزی، ساخت انواع واکسن‌ها و... هم کاربرد دارد.
- دیدگاهها و نظرات مختلف در خصوص بحث تراریختگی و ایمنی این محصولات به چه صورت است؟
یکی ازکاربردهای حوزه کشاورزی و اصلاح نباتات بحث تراریختگی یا استفاده از روش‌های مهندسی ژنتیک برای اصلاح نژاد و اضافه کردن ویژگی‌های جدید به گیاهان است.بنابراین اینکه برخی تصور کنند دانشمندانی نقد‌هایی را به ایمنی محصولات تراریخته دارند این به هیچ وجه به معنای مخالفت با زیست فناوری که این همه کاربرد گسترده ذکر شده را دارد نیست.
البته فردی که حوزه کاری‌اش فقط تراریخته است و آنقدر این موضوع را تکرار و تکرار کرده که تمام زیست فناوری را فقط تراریخته تصور می‌کند نشان از این است که در دنیای تفکرات و خیال بافی‌های خود چنان محصور شده و قادر به خروج از تنگنای دنیای محدود خود نیست که اگر دنیایی هم فریاد بزنند و اسناد و مدارک و مستندات نشان دهند که ابهاماتی وجود دارد با آن ذهن بسته حتی حاضر به شنیدن گفته‌ها نیست بلکه در زمان گفتگوی فرد مقابل فقط به پاسخ فکر می‌کند نه گوش کردن. به همین دلیل توصیه بنده به متخصصین حوزه‌های مختلف زیست فناوری این است که اولا دربحث‌ها، جانب انصاف و عدالت را رعایت کنند وثانیا منتقدین را مخالف تراریخته نگویند.البته از آن افراد خاص که آگاهانه چنین می‌کنند انتظاری نیست و شناخته شده هستند، ازآن معدود افراد باید خواست حوزه دید خود نسبت به فناوری زیستی را توسعه دهند و از دنیای کوچک خود خارج شوند.
-توصیه‌های شما در این خصوص چیست؟
توصیه ما این است که نقد محصولات تراریخته را هرگز به معنای مخالفت با فناوری‌های نوین زیستی ندانند و نگویند که این خود نشان از بی‌انصافی، تنگ نظری و جمود فکری است که دانش و فناوری‌های چنین گسترده را فقط تراریخته بدانند. بنابراین ذکر جملات تکراری چون فناوری هراس، فناوری ستیز،مانع توسعه، مخالف تولید وموافق واردات چنان بی‌اثر شده است که هر چه بیشتر تکرار شود بیشتر سبب انزجار شنوندگان و تردید در نیات گوینده می‌شود و ثانیا سبب تردید درعمق دانش، تخصص، علم و تجربه گوینده می‌گردد که بجای استدلال، منطق و مستندات از تحقیر و توهین و... استفاده می‌کند.
 بنابراین متاسفانه این سلاح دیگر نه تنها تاثیر خود را از دست داده بلکه به خود زنی تبدیل شده که هر چه بیشتر تکرار شود مانند آن است که گوینده در حال وارد کردن ضربه به شخصیت، مقام و منزلت علمی خود بوده و هرچه بیشتر تکرار کند در منظر مردم کوچکتر وحقیرتر می‌شود.
- چرا در کشورهای اروپایی برچسب زدن برروی محصولات تراریخته اجباری است ولی در ایران نیست؟ چرا مسئولین شفاف به مردم نمی‌گویند چه محصولات تراریخته وارداتی در بازار وجود دارد؟ چرا به مردم شفاف گفته نمی‌شود چه محصولات تراریخته‌ای در کشور کاشته می‌شود؟
بله مردم کشورهای اروپایی حق دانستن دارند ومردم ایران خیر؟ البته معلوم است چرا؟ تجارت بر مردم آگاه دشوار است چون مسئولین خطاکار را زیر سوال می‌برند؟ مردم نباید بدانند که برنج طارم مولایی 20 سال پیش با حمایت بنیاد صهیونیستی راکفلر تراریخته شد؟ مردم نباید بدانند اگر برنج تراریخته اینهمه ارزش و فایده داشت چرا کشورهای بزرگ تولیدکننده برنج مثل چین، هند، پاکستان، تایلند و.... برنج تراریخته را اول تولید نکردند؟
چرا بنیاد راکفلر باید از پروژه تراریخته سازی برنج طارم مولایی ایران به دست دانشجویی در فیلیپین با کمک چند دانشمند خارجی حمایت کند؟ مگر راکفلر به دنبال براندازی نظام ایران و نابودی مردم ایران نیست آنهم 20 سال پیش؟
 مردم ایران نباید بدانند بدون مجوز چه چیزی به مزرعه بردند؟ مردم ایران نباید بدانند یک عده خاص در مسند قدرت و مراکز خاص پشت توسعه تراریخته هستند که شرکت‌های متعدد دارند؟ منافع شخصی دارند؟ مردم نباید بدانند چند درصد برنج بازار تراریخته است چون ممکن است اعتراض کنند و آن افراد صدمه ببینند؟ بله مردم ایران نباید بدانند پشت پرده تراریخته وارتباطات آن چند نفر با مراکز و شرکت‌های عظیم تراریخته چه وجود دارد چون ممکن است دردسر ساز شود؟
مردم ایران نامحرم اند؟ ولی خارجی‌ها محرم اند؟ بله مردم ایران نباید از مقالات و اسناد و کتب و فیلم‌های مستند عوارض تراریخته چیزی بدانند؟ چون چیزی سر در نمی‌آورند؟ چون بی‌سوادند؟ چون نامحرم اند؟ چون منافع برخی به خطر می‌افتد.
سئوالات اساسی که مردم ایران حق دارند بدانند اینهاست:
1- از چه زمانی محصولات تراریخته وارد سفره مردم ایران شده؟ و چرا به مردم اطلاع نداده اند؟
2- از چه زمانی محصولات تراریخته در خاک ایران کشت شده؟ بخصوص برنج تراریخته؟ با کدام مجوز از کدام مرجع؟ و آیا ارزیابی خطر شده است که ضرری برای انسان و محیط زیست نداشته باشد؟
3- الان در بازار چه محصولات تراریخته‌ای وجود دارد؟ چرا به مردم شفاف گفته نمی‌شود؟ مردم از کجا باید بدانند جه محصولی تراریخته است؟
4- چرا مانند اروپا بروی همه محصولات تراریخته بر چسب زده نمی‌شود؟
5- چرا فقط بروی چند روغن نباتی بسیار ریز نوشته شده دستکاری شده ژنتیکی؟ در حالی که میدانیم بقیه هم که ننوشته‌اند تراریخته هستند؟ چرا نظارت نمی‌شود که همه بنویسند؟
6- چرا بر چسب زنی اجباری نمی‌شود؟
7- آیا محصولاتی که از خارج وارد می‌شود برای تراریختگی آزمایش می‌شود؟
8- آیا گمرکات ما آزمایشگاه تراریخته دارند؟ آیا وزارت جهاد و بهداشت آزمایشگاه تراریخته دارند؟
بله هدف ما آگاهی رساندن صادقانه و بی‌منت به مردم عزیز ایران است که با همه مشکلات حافظ کشور و نظام هستند.ما نه به دنبال صندلی قدرت هستیم نه پست و مقام نه ثروت و شهرت بلکه هدف ما توسعه سلامت و امنیت غذایی کشور است.هدف ما چیزی جز عزت و سرفرازی ملت ایران نیست. هدف ما توسعه سبک زندگی سالم است. هدف ما حمایت از تولید ملی و توسعه کشاورزی سالم و ارگانیک است. ما مخالف کاربرد گسترده سموم و کود‌های شیمیایی هستیم و مخالف واردات و کشت محصولات تراریخته. دنیای صنعتی نیز این حقیقت را متوجه شده است و مردم به دنبال غذای سالم هستند. مردم از مسئولین می‌خواهند با مدیریتی قوی در سرزمین پهناور ایران محصولات سالم کشاورزی برای نیاز کشور تولید شود و بجای واردات با توجه به اقتصاد مقاومتی به توسعه روستاها و بهره‌برداری حدا کثری از توان داخلی دانش و فناوری داخلی و رعایت مصرف آب و بهینه کردن تولیدات کشاورزی بپردازند که هم باعث خود کفایی در محصولات اساسی شویم و هم باعث اشتغال و کار و تولید شود تا ضمن حفظ استقلال و امنیت کشور و اقتصاد سالم، مردم نیز محصولات سالم مصرف کنند.
فراموش نکنیم که تغذیه نقش مهمی در سلامت دارد و اگر غذای سالم تولید و درست مصرف شود آمار بیماری‌ها کاهش خواهد یافت.
ما اگر سبک زندگی سالم را توسعه دهیم قطعا جامعه‌ای سالم‌تر و شاداب‌تر خواهیم داشت پس بجای توسعه کشاورزی تراریخته بیایید همان فرمان رهبری در توسعه محصولات سالم و ارگانیک را در دستور کار قرار دهیم. امیدوارم وزیر کشاورزی آینده این فرمان را به مرحله اجرا درآورد.
- اخیرا کلانتری رئیس سازمان حفاظت محیط زیست کشور در تایید محصولات تراریخته مطالبی بیان داشت وتاکید می‌کرد که نظرات منتقدین تراریخته، نظراتی کارشناسانه و علمی نیست. پاسخ جنابعالی در خصوص چیست؟
مطرح کردن این موضوع از سوی رئیس جدید سازمان حفاظت محیط زیست کشور یک نظر کارشناسی نیست، اگر نظر اساتید دانشگاه که متخصص و فوق تخصص در این رشته هستند کارشناسی نیست پس نظر چه کسانی کارشناسی است؟ تمام نظرات این اساتید و داشمندان مبتنی بر اسناد و مدارک و شواهد ومقالات علمی است. جناب ایشان چقدر در این خصوص کار و تحقیق کرده اند؟ بهتر است نتیجه تحقیقات و مقالاتی که در این راستا داشته‌اند را برای توجیه منتقدان و افکار عمومی ارائه نمایند. وجود صدها مقاله، کتاب و نیز کمپین مخالفت‌های بین‌المللی نشان می‌دهد که ابهاماتی در مصرف محصولات تراریخته برای انسان، دام و محیط زیست وجود دارد. این که کشورهای اروپایی و غربی در حوزه فناوری زیستی و تراریخته از ما بسیار جلوتر هستند تردیدی نیست، اگر این را بپذیریم باید بدانیم بالغ بر 38 کشور اروپایی اجازه کشت محصولات تراریخته را در خاک خودشان نمی‌دهند، پس اگر گفته‌های رئیس سازمان محیط زیست کشور مبنی بر سلامت این محصولات صحیح است چرا این کشورها اجازه کشت آن را ندارند؟ و اجازه واردات را با شروطی خاص همچون تضمین کیفیت و لیبل‌گذاری دارند، چون آن‌ها بر این باورند مشتری بر اساس هزینه و آگاهی حق انتخاب استفاده از محصول را دارد اما متاسفانه در ایران به مردم حق انتخاب داده نمی‌شود.مردم باید بدانند که آلرژی، عوارض کبدی، سندرم روده ملتهب و... همه از آسیب‌های محصولات تراریخته هستند. طیف بیماری‌های عوض شده و سیر بالارونده بیماری‌های خطرناک مزمن صعودی شده است البته این آفت‌ها تنها مربوط به تراریخته‌ها نیست و مواد شیمیایی و سموم کشاورزی نیز آسیب‌های زیادی بر سلامت داشته‌اند.
شرکت مونسانتو بزرگ‌ترین تولیدکننده بذر به ویژه ذرت و آفت کش‌های تراریخته است. یکی از پژوهشگران این شرکت در آخرین تحقیقات خود اعلام کرده است موش‌هایی که ذرت تراریخته خورده‌اند در مقایسه با موش‌هایی که تراریخته نخورده‌اند سلول‌های ایمنی شان دچار اختلال بیشتری شده است و این فاجعه است، چرا که اگر فردی مشکل سندرم نقص ایمنی برایش اتفاق بیفتد در معرض تمام تهدیدات و بیماری‌ها قرار می‌گیرد و لذا آقای دکتر کلانتری مطمئن باشد که بحث‌های ما کاملا علمی، مبتنی بر شواهد علمی، آزمایشات و تجربیات دانشمندان بسیاری در اقصی نقاط جهان است. درست است ما صد درصد نمی‌توانیم بگوییم این محصولات سرطان‌زا هستند اما می‌توانیم اعلام کنیم یکی از علل سرطان، محصولات غذایی تراریخته هستند مانند اصلی که می‌گوید مصرف نمک، روغن و شکر باعث افزایش کلسترول است اما ژنتیک هر فرد متفاوت است و ممکن است فردی با مصرف آن‌ها کلسترول بالایی نگیرد اما همه آن را قبول کرده‌اند.
- به نظر شما علت مطرح کردن سلامت محصولات تراریخته توسط رئیس سازمان حفاظت محیط زیست کشور علیرغم مخالفت‌هایی که توسط بسیاری از محققان و متخصصان صورت گرفته چه می‌تواند باشد؟
به طور کلی باید گفت این افراد در حال برنامه ریزی حساب شده جهت ایجاد زمینه کسب مجوز و کشت گسترده تراریخته در کشور هستند که در ان صورت این روند خطرناک می‌تواند به کشاورزی، امنیت غذایی، سلامت جامعه و ذخایر ژنتیکی و محیط زیست کشور آسیب‌های جبران ناپذیری را وارد نماید. البته این گروه فعلا در حال رصد واکنش رسانه‌ها، مراجع نظارتی، مراجع و روحانیت، مجلس، قوه قضاییه و گروه‌های محیط زیستی و مهم‌تر از همه مردم، به این حرکت هستند. چنان چه مراکز نظارتی، مدیران، مجلس، رسانه‌ها و مردم واکنشی نشان ندهند، محققان و دانشمندان سکوت کنند و اگر مردم حق خود را مطالبه نکنند و جلوی این روند خطرناک گرفته نشود بدون تردید گام بعدی یعنی صدور مجوز برای کشت گسترده‌تر محصولات تراریخته برداشته خواهد شد.
این‌ها با طرح ادعاهایی هم چون تراریخته سالم است، ادعاها در خطرات آن کارشناسی نیست و هیچ سندی بر خطرات تراریخته وجود ندارد، هزاران سند و مدرک علمی و تحقیقاتی که ثابت می‌کند محصولات تراریخته برای سلامت انسان، دام و محیط زیست خطر دارد را بطور شگفت انگیزی انکار می‌کنند. البته این کاملا طبیعی و قابل پیش‌بینی است، زیرا این گروه منافع گسترده‌ای دارند و اگر یک دنیا سند و مدرک در خطرات تراریخته ارائه شود باز هم انکار خواهند کرد و شما را بی‌سواد و فناوری هراس و... خواهند خواند. البته دانشمندان می‌دانند این ترفند قدیمی کمپانی‌های صهیونیستی تراریخته مانند مونسانتو است و این‌ها نیز دقیقا از همین ترفند‌ها برای ساکت کردن دانشمندان منتقد در ایران استفاده می‌کنند.ما در گذشته بارها و بارها هشدار داده‌ایم ولی این بار خطر جدی‌تر است؛ باز هم هشدار می‌دهیم و امیدواریم مسئولان، مدیران، دانشمندان و مردم بشنوند و جلوی این حرکت خطرناک را بگیرند. اینک وضع فرق کرده و سازمان محیط زیست هم دیگر مخالفتی با تراریخته ندارد. اگر مدیران، مسئولان، روحانیت و رسانه‌ها، دانشمندان و کشاورزان و مردم عاشق ایران و سلامت خود و فرزندان انقلابی ایران اسلامی سکوت کنند باید منتظر عواقب خطرناک تراریخته کردن ایران باشند.
علی کشت پرور بین کلایی- خبرنگار روزنامه جمهوری اسلامی در رشت
* نقد محصولات تراریخته را هرگز به معنای مخالفت با فناوری‌های نوین زیستی ندانند و نگویند که این خود نشان از بی‌انصافی، تنگ نظری و جمود فکری است که دانش و فناوری‌های چنین گسترده را فقط تراریخته بدانند
*هدف ما آگاهی رساندن صادقانه و بی‌منت به مردم عزیز ایران و توسعه سلامت و امنیت غذایی کشور است
* ما مخالف کاربرد گسترده سموم و کود‌های شیمیایی هستیم و مخالف واردات و کشت محصولات تراریخته، دنیای صنعتی نیز این حقیقت را متوجه شده و مردم به دنبال غذای سالم هستند
" فراموش نکنیم که تغذیه نقش مهمی در سلامت دارد و اگر غذای سالم تولید و درست مصرف شود آمار بیماری‌ها کاهش خواهد یافت."
* مردم از مسئولین می‌خواهند با مدیریتی قوی در سرزمین پهناور ایران محصولات سالم کشاورزی برای نیاز کشور تولید شود و بجای واردات با توجه به اقتصاد مقاومتی به توسعه روستاها و بهره‌برداری حدا کثری از توان داخلی دانش و فناوری داخلی و رعایت مصرف آب و بهینه کردن تولیدات کشاورزی بپردازند که هم باعث خود کفایی در محصولات اساسی شویم و هم باعث اشتغال و کار و تولید شود تا ضمن حفظ استقلال و امنیت کشور و اقتصاد سالم، مردم نیز محصولات سالم مصرف کنند
* شرکت مونسانتو بزرگ‌ترین تولیدکننده بذر به ویژه ذرت و آفت کش‌های تراریخته است. یکی از پژوهشگران این شرکت در آخرین تحقیقات خود اعلام کرده است موش‌هایی که ذرت تراریخته خورده‌اند در مقایسه با موش‌هایی که تراریخته نخورده‌اند سلول‌های ایمنی شان دچار اختلال بیشتری شده است و این فاجعه است
* این‌ها با طرح ادعاهایی هم چون تراریخته سالم است، ادعاها در خطرات آن کارشناسی نیست و هیچ سندی بر خطرات تراریخته وجود ندارد، هزاران سند و مدرک علمی و تحقیقاتی که ثابت می‌کند محصولات تراریخته برای سلامت انسان، دام و محیط زیست خطر دارد را بطور شگفت انگیزی انکار می‌کنند
*ما در گذشته بارها و بارها هشدار داده‌ایم ولی این بار خطر جدی‌تر است؛ باز هم هشدار می‌دهیم و امیدواریم مسئولان، مدیران، دانشمندان و مردم بشنوند و جلوی این حرکت خطرناک را بگیرند
*اینک وضع فرق کرده و سازمان محیط زیست هم دیگر مخالفتی با تراریخته ندارد. اگر مدیران، مسئولان، روحانیت و رسانه‌ها، دانشمندان و کشاورزان و مردم عاشق ایران و سلامت خود و فرزندان انقلابی ایران اسلامی سکوت کنند باید منتظر عواقب خطرناک تراریخته کردن ایران باشند

نظرات

ارسال نظر

در نظر داشته باشید . . .

* دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط این پایگاه در وب سایت منتشر خواهد شد.
* پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
* پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با مطلب باشد منتشر نخواهد شد.

ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید