یادداشت پروفسور علی کرمی درباره اظهارات تراریخته‌ای وزیر بهداشت

به گزارش خبرگزاری سینا، دکتر سید حسن هاشمی به تازگی در حاشیه مراسم امضای تفاهم‌نامه همکاری با وزارت جهاد کشاورزی، درخصوص تراریخته‌ها اظهاراتی داشته است مبنی براینکه محصولات تراریخته را "نفی" یا "حمایت" نمی‌کنیم.

 

پروفسور علی کرمی، بنیانگذار انجمن بیوتکنولوژی ایران و رئیس پزوهشکده بیوتکنولوزی بسیج جامعه پزشکی در پاسخ به سخنان وزیر محترم بهداشت به سینا نوشته است: بار قبل هم مطالبی را با آمار و ارقام و اسناد نوشتیم که تحقیقات نشان می‌دهد برنج تراریخته در بازار موجود است؛ کشت انبوه نیز شده اما وزیر محترم و دوست داشتنی بهداشت باز هم حرفشان را تکرار کردند؛ بنابراین مجبوریم بار دیگر توصیحاتی ارائه دهیم که امیدواریم این اطلاعات را به وزیر محترم برسانند که ما هم دروغ نمی‌گوییم و  بر اساس اسناد و مدارک سخن می گوییم حال اگر افرادی به این اسناد و مدارک اشکال دارند باید مستند اثبات کنند که درست نیست  و ما هم به اندازه ایشان و حتی شاید بیشتر به دلیل تخصصی که در حوزه رصد تهدیدات نوین ززیستی داریم بیشتر نگران امنیت غذایی مردم هستیم.

 

با تکرار حرف‌های گذشته، به نظر می‌رسد گویا اخبار و اطلاعات کامل را به وزیر محترم بهداشت نمی‌رسانند؛ ما چگونه و با چه روشی باید همین جمله وزیر را تکرار کنیم که فرمودند: درباره سلامت مواد غذایی،‌ نکته مهم این است که مردم باید باور کنند که ما دروغ نمی‌گوییم؛ در این صورت شایعه اثرگذار نیست؛ ما نهایت تلاشمان را انجام داده‌ایم تا به مردم دروغ نگوییم وآنچه را که واقعا وجود دارد را به مردم اعلام کنیم؛ بله ما هم دقیقتا همین جمله درست را می گوییم که جناب دکتر هاشمی عزیز به خدا ما هم قصد دروغ گویی و ایجاد ترس و وحشت در مردم نداریم و شایعه ساز هم نیستیم، سیاه نمایی هم نمی کنیم و توهم توطءه هم نداریم بلکه در پاسخ به هزاران سئوال مردم که می پرسند چه محصولاتی در بازار کشور تراریخته هستنئ و از کجا بدانیم تراریخته اند معتقدیم باید شفاف و روشن و مستند بگوییم هست یا نیست؛ چون برخی تحقیقات موجود نشان داده برنج تراریخته در بازار موجود است؛ و بار با سند و مدرک گفته‌ایم احتمال وجودش را انکار نکنیم بلکه بررسی کنیم آزمایش کنیم و مستند به مردم گزارش کنیم و با زدن برچسب این حق طبیعی مردم برای انتحاب را محترم بشماریم.

 

به مردم شفاف جواب دهیم؟ چه اقلام تراریخته‌ای در بازار هست؟ چرا برچسب ندارد؟ مردم از کجا بدانند تراریخته است؟ ایا مردم حق دارند این سوالات را بپرسند یا نه؟ دانشمندان را به دروغ گویی متهم نکنیم؟ صورت مسئله را هم پاک نکنیم؟ روشن بگوییم ما آزمایشگاه تشخیص تراریخته در وزارت بهداشت نداریم؟ هیچکدام را نیز در 10 سال گذشته آزمایش نکرده‌ایم؟ الان هم نمی‌دانیم هست یا نیست؟ بررسی می‌کنیم جواب می‌دهیم؟ در 20 سال گذشته غفلت شده و تقصیر وزیر محترم بهداشت کنونی هم نیست ما سالهاست در سخنرانی ها این هشدار ها را می دهیم ؟ ولی گویا گوش شنوایی نبوده چون رسانه ای نشده بود ولی وقتی دیدیم توجه جدی نمی شود رسانه ای کردیم و حال خوشحالیم که مسئولین کشور جدی گرفته اند و از همه بهتر وزیر بهداشت که مسئول سلامت مردم هستند خوب دقت می کنند اما از ایشان بعنوان یک استاد دانشگاه یک دانشمند و متخصص انتظار داریم مطالب و اسناد و مدارک ما را هم ببینند و بعد بفرمایند خب مردم تکلیفشان باید شفاف روشن شود؟

 

پس عکس و گزارش آن کشاورز (اقای منتظری) که سال 94 تراریخته کاشته چیست؟ پس آن امار که منتشر کردیم که بالای 2 میلیون هکتار  کشت تراریخته در گذشته در کشور  گزارش شده را چه کنیم ( دروغ و راستش را آنها که آمار را داده‌اند جواب دهند) ؟ پس آن امار 0.1 میلیون هکتار (صد هزار هکتار) کشت برنج را چه کنیم؟ دروغ است یا راست؟ اگر دروغ است چرا آنان که آمار غلط داده اند دروغعگو خطاب نمی شوند؟ اگر راست است پس چرا گفته می شود تراریخته کشت نشده؟ خب ما تخصصمان زیست فناوری و مهندسی ژنتیک و تراریخته البته در حوزه انسان است  نه قصد نگران کردن مردم را داریم و نه خدای نکرده فصد به زیر سئوال بردن خادمان ملت را  ما به دنبال حقیقت هستیم  و ذره ای هم منافع شخصی در این موضوعات نداریم؟ مردم از ما جواب روشن می خواهند اسناد و مدارک با  برخی ادعا ها منطبق نیست؛ همین سال 92 برنج‌های استان تهران و البرز را به روش مولکولی ازمایش کردند و جدول آن نیز موجود است و ارقام متعددی تراریخته شناسایی شد آن را چه کنیم؟

 

اما پیشنهاد کاربردی و عملیاتی ما: واقعا اگر می‌خواهید شفاف و روشن مردم بدانند چه تعداد محصول تراریخته در بازار موجود است و مصرف می کنند بیایید امار و اطلاعاتی که داده ایم را بررسی کنید یا درست یا غلط؟ و پیشنهاد مهم تر که بارها گفته ایم و توجه نشده چقدر موضوع کش داده می شود در حالی که با یک سری آزمایشات پاسخ روشن و شفاف به مردم داده شود؟  بودجه‌ای در اختیار ما یا دانشمندان مستقل نه گروه توسعه دهندگان شتاب زده تراریخته، قرار دهید در حضور ناظران خود شما اقلام اصلی سبد غذایی مردم (برنج، سویا، ذرت، روغن ها و چند مورد دیگر) را در عرض دو ماه در آزمایشگاه‌های پیشرفته از نظر تراریختگی بررسی و نتیجه آزمایشات را شفاف به عرض ملت شریف ایران می رسانیم؛ چرا وقت را تلف می کنیم و اینهمه جلسات نقد و بررسی و مناظره و .. مگر این کار چقدر هزینه دارد ایا از حقوق یک ساله یکی از مدیران با فیش‌های نجومی بیشتر می‌شود؟ ایا سلامت مردم اینقدر اهمیت ندارد که بودجه ای تخصیص یابد تیمی از دانشمندان را بسیح می کنیم یک ریال هم برای خودمان نمی خواهیم فقط هزینه های آزمایشات، شما هم ناظر قرار دهید تا جواب این مسئله با آزمایش و بررسی داده شود و خیال مردم راحت شود و به همان تراریخته ها هم بر چسب تراریختگی زده شود تا نکلیف مردم روشن شود. اگر پیشنهادات ما مورد قبول وزیر محترم بهداشت است ما آمادگی کامل خود را اعلام می کنیم  و منتظر پاسخ هستیم.

نظرات

ارسال نظر

در نظر داشته باشید . . .

* دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط این پایگاه در وب سایت منتشر خواهد شد.
* پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
* پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با مطلب باشد منتشر نخواهد شد.

ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید